Alt du trenger å vite om lakkering av malerier

H11df36b141c843e39c49558380b08427l

Overflatebehandling akryllakk
Å legge til riktig lakk på riktig måte er en pålitelig investering for å sikre at det ferdige olje- eller akrylmaleriet forblir i topp stand.Lakk kan beskytte maleriet mot skitt og støv, og gjøre det endelige utseendet til maleriet ensartet, og gi det samme glans eller matt.

Med årene vil skitt og støv feste seg til lakken i stedet for maleriet.Når det passer, kan selve lakken fjernes og males på nytt for å få den til å se ut som ny.

Fiks det kjedelige maleriet
Hvis maleriet ditt er matt, er det lett å forveksle behovet for lakk med mattheten forårsaket av at fargen synker ned i overflaten.Hvis fargen har sunket, bør du unngå å male.I stedet bør du bruke kunstnerens malemedium for å "olje" de innfelte områdene.Du kan lese artikkelen vår om oljebehandling her.

Noen ganger bruker kunstnere lakk på arbeidet sitt for å stabilisere overflater med ekstra tekstur eller skadede lag.Men selv om lakk definitivt vil hjelpe med dette, kan den ikke fjernes når lakk først er påført uten å skade arbeidet.Hvis du har et slikt bilde, anbefaler vi at du holder det malte verket bak glasset og vurderer hvordan du kan forbedre teknikken i fremtiden.

 

Hvilke typer ferdige overflater kan males?
Lakker er egnet for oljer og akryl fordi malingsfilmen er relativt tykk og skiller seg fra overflaten.

Lakker egner seg ikke til gouache, akvarell og skisser, da de vil absorberes av maling og/eller papir og bli en integrert del av bildet.Dette kan føre til misfarging.I tillegg er det umulig å fjerne lakk fra malerier og gouache- eller akvarellarbeider.

 

Ti tips for lakkering
Vent til maleriet er helt tørt.
Velg et støvfritt område for arbeid og hold dører og vinduer lukket.
Bruk en flat, bred, myk og tett glassbørste.Hold den ren og bruk den kun til glass.
Legg verket som skal males flatt på et bord eller arbeidsbenk - unngå vertikalt arbeid.
Rør lakken grundig, og hell den deretter over i en ren flat form eller boks.Legg i børsten og tørk på siden av fatet for å unngå drypp.
Påfør ett til tre tynne strøk i stedet for et tykt strøk.
Bruk lange, jevne slag fra topp til bunn, og flytt gradvis fra den ene siden til den andre.Fjern eventuelle luftbobler.
Unngå å gå tilbake til riket du allerede har gjort.For ethvert område du savnet, la arbeidsstykket tørke helt og male det på nytt.
Når du er ferdig, bruk en plastbeskyttelsesfilm (kalt et "telt") for å beskytte arbeidet mot støv.
La tørke i 24 timer.Hvis du trenger et andre lag, lag det i rett vinkel på det første laget.

 


Innleggstid: 26. november 2021