HVORDAN RENGJØR MAN VANNFARGEMALINGSPENSTER??

hvordan rengjøre pensler: Akvarell

Akvarellbørster er mer delikate enn børster designet for akryl og oljer og bør behandles deretter.

01. Rengjør med vann mens du går

Siden mye akvarellmaling brukes i svært fortynnede "vasker", bør det ta mindre arbeid å fjerne pigmentet fra busten.I stedet for å rengjøre med en klut, hold en beholder med vann nær hånden hele tiden, og svev børstene mellom hver vask.Et tips er å bruke en børsteskive med holder slik at du kan henge busten i vann når den ikke er i bruk.

02. Tørk med en klut og oppbevar

hvordan rengjøre pensler

Du kan bruke en gryte som denne til å rengjøre mens du går og deretter tørke malerbørstene dine (Bildekreditt: Rob Lunn)

Tørk med en klut eller papirhåndkle, som med akryl, og lufttørk i en gryte eller holder.

03. Form busten på nytt

Som med oljer og akryl, bruk omform busten som beskrevet i de forrige avsnittene.

Skittent "vaskevann" skal samles opp og kastes på en ansvarlig måte.Det er også mulig å la skittent vaskevann fra akvarell og akrylmaling legge seg naturlig i større beholdere som du kan med oljemaling i ren sprit.Den gylne regelen er: kast den aldri ned i vasken!

Hvordan rengjøre andre pensler

hvordan rengjøre pensler

(Bildekreditt: Rob Lunn)

Når det gjelder å bruke andre malinger til veggmalerier eller andre prosjekter, vil all maling falle inn i to grunnleggende kategorier: vannbasert eller oljebasert.De eneste unntakene er noen spesialiserte malinger som er tynnet med mentolert brennevin, men disse har en tendens til å være mer for handelsbruk.Les alltid siden av boksen og følg produsentens rengjøringsinstruksjoner.

Det er best å rengjøre børster ASAP, men hvis du blir kortfattet, kan en ren plastpose gjøre en midlertidig børstesparende – bare legg børstene i posen til du kan rengjøre dem ordentlig.

Bløtlegg ruller brukt med vannbasert maling i en vask og vri med hendene for å løsne mesteparten av malingen, ellers vil du være der for alltid.


Innleggstid: 04-november 2021